Gemeente Alkmaar en BRO Vastgoed B.V. / Bettie Blocks hebben in een intentieovereenkomst afspraken gemaakt over de ontwikkeling van een zogeheten ‘HUB Campus’ op het voormalig Vegro-terrein op Overstad. Vrijdag is de overeenkomst door wethouder Paul Verbruggen en Tim Obdam van Betty Blocks getekend. De plannen worden gezamenlijk verder uitwerken tot een financieel haalbaar project dat past in het ontwikkelbeeld van de Overstad.

In december 2016 heeft Betty Blocks een perceel gemeentegrond op Overstad gekocht voor de bouw van een nieuw kantoor. Destijds werd al rekening gehouden met uitbreiding, waardoor in de overeenkomst een optie tot koop is opgenomen, voor de grond tussen het bestaande kantoor en de Zijperstraat. In 2018 gaf Bettie Blocks aan een 'HUB Campus' op het perceel te willen realiseren, een innovatieve vorm van wonen en werken, met woningen vooral gericht op starters. Dat er vervolgens nog ruim twee jaar overheen ging komt doordat zowel de plannen van Betty Blocks als van de gemeente voor Overstad volop in ontwikkeling waren.

Wethouder Verbruggen: “Wederom een vervolg stap voor Overstad met een stroom van mogelijkheden. Er is lang gesproken over dit plan en bij beide partijen veel uitgewerkt. Ik ga ervan uit dat we deze intentiefase van ontwikkeling snel kunnen afronden en ook daadwerkelijk aan de slag kunnen met bouwen.”

De onderhandelingen over de verkoop van het voormalige Vegro-terrein hebben voor nogal wat ophef gezorgd. Holder, tegenwoordig Bettie Blocks, zou voor delen die buiten de optie vielen door vriendjespolitiek een voorkeurspositie hebben gekregen. Een onafhankelijk onderzoek door Recherchebureau Hoffmann trof zeer gebrekkige documentatie van onder andere gesprekken tussen wethouder Verbruggen en gegadigden, maar concludeerde dat er geen schending was van de integriteit.
Pin It
Bekeken: 1923x
https://ee.itk.ac.id/data/