Door de aanhoudende perikelen rond Corona en de gevolgen van het stevige meteorologische cadeautje dat we de afgelopen dagen in ontvangst mochten nemen zou je het bijna vergeten. Maar ook het dossier 'Singelgarage' is nog niet gesloten. Afgelopen week is zelfs een flinke stap gezet in het herstel van de schade die de brand van 1 juli 2020 heeft aangericht.

Door de hitte die bij die brand vrij kwam zijn ook een aantal betonnen platen aangetast. De betreffende platen vormen het dak/parkeerdek tussen de verdiepen en zijn er tijdens de bouw met een flinke kraan vanaf de bovenzijde ingehesen. Die mogelijk is er uiteraard niet meer, dus moeten de oude platen worden verwijderd en de nieuwe platen worden geplaatst met slechts 2,5 meter hoogte om te werken. De platen zelf zijn 14 meter lang, zo'n 1,5 meter breed en 40 cm dik. Ze wegen 5.000 kilo per stuk.

Het vervangen is dus wel een specialistische klus en werd uitgevoerd door de firma Mammoet. De vloerplaten werden met twee heftrucks en door Mammoet ontwikkelde dolly's via de hellingbanen naar het juiste niveau gebracht.

Ook dat gaat overigens niet 'zomaar', want door het gewicht van de platen werd de draagkracht van de rest van de vloer overschreden. Daarom moesten er 1.100 stempels worden geplaatst als extra ondersteuning voor het enorme gewicht. De platen zijn verwijderd en de nieuwe platen geplaatst met behulp van Hoeflon kranen.

Op onze facebookpagina zijn meer foto's van de klus te zien.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl