De rechtszaak die Klaver Helderseweg BV aanspande tegen de Alkmaarse sportschool Team Victrix vanwege betalingsachterstand is het vastgoedbedrijf duur komen te staan. De rechter eiste halvering van de huur voor de hele tweede lockdown én terugwerkend voor de eerste lockdown, maar ook nog 5 procent huurkorting vanaf september 2019, reparatie van allerlei gebreken en vergoeding van 6.300 euro aan reparatiekosten die sportschoolhouder Martijn Ploeger zelf moest betalen. "Dit voelt niet als een overwinning maar wel als een enorme opluchting."

In augustus en september was de 30-jarige Ploeger te laat en onvolledig met betaling van de huur en bijkomende incassokosten. "Wij hebben meerdere malen aangeven hier als volwassen mannen zonder rechtszaak een oplossing voor te willen zoeken", laat hij via Facebook weten. Ploeger stond voor een moeilijke keuze toen hij werd aangeklaagd, twee dagen na de uiterste betaaldatum. "Je moet begrijpen dat dit voor een groot risico heeft gezorgd voor mijn bedrijf en ik een gok heb genomen door deze zaak aan te gaan en mij niet te laten intimideren door mijn huurbaas."

Ploeger besloot er vol tegenin te gaan en kwam meteen met een dozijn tegenvorderingen vanwege achterstallig onderhoud. Sinds een brandstichting in 2016 lekt het dak en is er schade aan deuren en kozijnen door de inzet van de brandweer. Klaver besteedde een ton aan het dak, maar het bleef lekken. De schade werd niets aan gedaan. En dan waren er nog allerlei andere gebreken die Klaver niet aanpakte.

Rechters zijn steeds vaker bereid huurkortingen te faciliteren, omdat ze de coronacrisis bestempelen als 'onvoorziene omstandigheid', aldus Quotenet. Daarbij wordt ook gekeken naar langdurige inkomstenderving, zoals door ledenverlies. Voor alsnog wil mede-eigenaar Job Klaver en de advocaat van het bedrijf niet reageren. Of ze in hoger beroep gaan, is dan ook nog niet duidelijk.

"Ik heb de afgelopen dagen heel veel berichtjes gekregen met felicitaties ", schreef Ploeger ook op Facebook. "Ik wil hierbij vermelden dat dit niet als een overwinning voelt maar meer een oorzaak-gevolg was van een huurbaas die niet met zijn huurder in gesprek wil."

"Ik hoop dat elke huurbaas in deze tijd gaat nadenken over hoe het contact is met zijn huurders en dat hij, samen met zijn huurders, gaat kijken hoe zij zich samen door de corona pandemie heen kunnen slaan." (foto: Facebook / Martijn Ploeger)
Pin It
Bekeken: 3604x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/