Sprak politiechef Anja Schouten donderdagochtend nog haar dank uit voor alle steunbetuigingen en attenties, kwam daar 's middags nog eens een lading lekkers overheen. Inez Noordermeer van Brownies&downieS zette een horeca-actie op om alle agenten te bedanken voor hun inzet om de stad vrij te houden van rellen en vernielingen. De eer was aan de medewerkers van Brownies&downieS om al het lekkers bij het politiebureau af te geven. "Een muur bouwen tegen terreur, maar hey... Deze muur is echt niet normaal lekker!"

De Alkmaarse horeca blijft met elkaar in contact via een app-groep en daarin was toch best wat onrust, legt Inez uit aan mediapartner NH Nieuws. "Maar je zag ze overal surveilleren. Ze hebben ons goed beschermd". En toen kwam ze met het idee om de politie met lekkers te bedanken.

"Ik stuurde een berichtje met mijn idee in de appgroep en er kwamen zoveel positieve reacties op. We willen een positief geluid laten horen na al die dreiging van rellen, en de politie een hart onder de riem steken. Die staan er toch maar mooi voor ons, en beschermen onze zaken. En er is door collega's zoveel langs gebracht, dat we nu met een mannetje of vijftien die kant op moeten. Gelukkig mogen we in een groep bij elkaar zijn met deze mensen, en dat kwam goed uit, want iedereen moest helpen tillen."

's Middags is al het lekkers afgeleverd bij het politiebureau op het Mallegatsplein. "Soep, kaas, brood, lasagne, van alles wat", somt Wies de inhoud van haar kratje op. Jeremy vult aan: "En ze waren er heel erg blij mee. Ze verdienen het, want ze beschermen ons."

Als alle tassen en dozen binnen staan en iedereen met de agenten op de foto staat, is wel duidelijk dat de actie zowel voor de agenten als de medewerkers van B&D is. Inez Noordermeer: "Het was te gek. De agenten kwamen uit alle hoeken en gaten en achter hun desks vandaan. Je zag echt wel dat het ze wat deed. Onze wijkagent Geert wist ook even niet wat hij moest zeggen. Echt meer dan geslaagd. Strik d'r omheen, echt heel goed."

Marielle werkt bij B&D en is de allergrootste van Flikken Maastricht, maar zij moest wel even haar schroom overwinnen. Uiteindelijk vond ze het toch wel erg leuk bij de politie en ging ze nog even met Geert op de foto: "Wijkagent Geert, ik denk dat je vanavond boven haar bed hangt", wordt er nog gegrapt op de Facebookpagina van Brownies&downieS (foto's: NH Nieuws en Brownies&downieS)
Pin It
Bekeken: 1519x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/