Maandag werd op social media een bericht rondgestuurd met de oproep om te 'protesteren' bij het station van Alkmaar.  Het bericht had de kop "Alkmaar laat je horen 072", maar waartegen moest worden geprotesteerd was niet éénduidig. "Neem alles mee dat je ken branden. Bomen vuurwerk, maak niks uit wat", zo is in het bericht te lezen. In een Telegram-groep over hetzelfde onderwerp werd opgeroepen om vooral winkels te plunderen, waaronder de Jumbo en modewinkel Köster.

Het spoorde Ben-Side supporters aan om een tegengeluid te laten horen waarin gemeld werd dat plunderingen en vernielingen van eigendommen van ondernemers niet getolereerd zou worden. "Blijf van de ondernemers af in onze mooie stad", zo laat een in de Telegram-groep 'geïnfiltreerde' supporter weten. Om het statement te onderstrepen en de ondernemers een hart onder de riem te steken werd een korte mars van de Paardenmarkt naar de Kennemerstraatweg gehouden.

Een oproep om te protesteren in Heerhugowaard leidde uiteindelijk tot tien demonstranten en één politiebusje bij het gemeentehuis. De politie zat ondertussen niet stil: Er zijn vijf mensen aangehouden die worden verdacht van het plaatsen van oproepen om te gaan rellen in onder meer Purmerend, Hoorn en Alkmaar. Er wordt onderzoek gedaan naar meerdere oproepen. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl