Door corona zijn veel mensen op zoek gegaan naar een nieuwe hobby. Voor Kees Oosterbaan uit Alkmaar is dat niet echt nodig, want hij heeft al een bijzondere passie: sneeuwballen verzamelen. Zaterdag kon hij de eerste sneeuwbal van deze winter aan zijn verzameling toevoegen.

Sinds de jaren '90 bewaart Kees sneeuwballen in de vriezer. "Ik heb ruim twintig sneeuwballen", vertelt de rasverzamelaar aan mediapartner NH Radio. "Ik ben gek op sneeuw. Al sinds ik een kind ben, vind ik het fantastisch. En toen bedacht ik op een dag om een sneeuwbal te verzamelen en in de vriezer te stoppen". Elke bal gaat netjes in een zakje met erop de datum waarop Kees hem maakte. Bij de laatste schreef hij ook het gewicht op.

Het verzamelen ervan is volgens hem niet altijd even makkelijk. Vorig jaar ging hij verhuizen en dat zorgde even voor problemen. "Toen heeft iemand tijdens de verhuizing mijn sneeuwballen in haar vrieskist gelegd. Dat zijn de kleine probleempjes die je hebt als je sneeuwballen verzamelt."

De sneeuw van afgelopen weekend was volgens de verzamelaar een beetje teleurstellend. "In Alkmaar viel er 's avonds sneeuw. Het had ongeveer twee à drie uur gesneeuwd en de volgende morgen was het alweer weg. Ontzettend saai. Ik vind het zonde als dan die gewone kleuren weer terugkomen, in plaats van dat wit."

Kees hoopt dan ook dat het snel weer gaat sneeuwen. Hij heeft ook nog genoeg ruimte in zijn vriezer en als die vol komt, ook geen probleem. "Ik heb ook sneeuwballen dubbel, dus die kan ik dan weer ruilen voor een ander jaar." (foto: NH Nieuws)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl