Omwonenden van de Bilderdijkstraat in Alkmaar reageerden teneergeslagen toen ze hoorden dat hun 86-jarige buurtbewoner bij een brand om het leven was gekomen. Maandagmiddag was bij hem thuis een kleine brand ontstaan, met grote gevolgen. "Het is ontzettend triest", aldus een buurtbewoner.

Een deel van de Bilderdijkstraat was door de politie afgezet met rood-wit lint. Nadat de brandweer en ambulance weg waren deed de politie onderzoek naar de oorzaak van de brand. Buiten is er  nauwelijks te zien dat binnen brand heeft gewoed. Een politieagent belde bij een aantal huizen in de straat aan om te vragen of de bewoners wellicht meer kunnen vertellen. Een omwonende vertelt aan mediapartner NH Nieuws:  "Van de brand heb ik eigenlijk niks gezien. Ik heb wel rook gezien en de straat stond hier op een gegeven moment vol met auto's van hulpdiensten. Er is ook nog een traumahelikopter ingezet maar die heb ik niet gezien."

Een andere buurtbewoner kon niet veel meer vertellen over wat er met de 86-jarige man was gebeurd. "Hij lag op de stoep en zijn gezicht was zwart van het roet. Het was behoorlijk heftig." Er werd nog geprobeerd het slachtoffer te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten. De buurtbewoner wist nog te vertellen dat de man al lange tijd ernstig ziek was en dat zijn zoon elke dag langs kwam om hem te verzorgen. "Dat is toch wel heel erg dat je dan op deze manier aan je einde moet komen".

Hoe de brand ontstond is nog niet duidelijk. De omstander die de bewoner probeerde te redden, is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Pin It
Bekeken: 1540x
https://ee.itk.ac.id/data/