Het college van Alkmaar heeft een omgevingsvergunning verleend om het voormalige UWV-pand aan de Paardenmarkt om te bouwen tot appartementengebouw, met op de begane grond een glazen uitbouw voor horeca. Bovendien zullen burgemeester en wethouders volgende maand een voorstel aan de commissie Ruimte voorleggen voor de bouw van een 45 meter hoge woontoren tussen Louise Henriëttestraat en rotonde Kooimeer.

Voor de vernieuwbouw van het UWV-pand was een ontwerpwedstrijd uitgezet, In november 2019 werd het 'Het Bronzen Paard' van S&S Bouwontwikkeling B.V. en TBE-ZA architecten uit Volendam aangewezen als winnend plan. S&S liet daarna volgens wethouder Paul Verbruggen "even op zich wachten", maar gaf geen toelichting. Het ontwerp bestaat uit 30 kleinere appartementen, waarvan een derde sociaal. Het gebouw wordt aangesloten op het warmtenet en op de begane grond komt naast horeca ook stallings- en bergingsruimte. De komende tijd volgt overleg met de buurt en het naastgelegen College Hotel over de bouwplannen.

Op de hoek van de Louise Henriëttestraat en Pr. Mariannestraat staat een kantoorgebouwtje dat plaats moet gaan maken voor een complex met daarin 79 appartementen, waarvan ook weer een derde sociaal. De toren komt wat verder van de straat, zodat er een groenstrook aan de straatzijde kan worden aangelegd. Het college liet ook alvast weten dat er plannen zijn voor de sloop van de naastgelegen flat, om plaats te maken voor een woontoren met daarin zo'n 120 appartementen. (foto: TBE-ZA architecten)
Pin It
Bekeken: 2518x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/