Na berichten over een demonstratie met zwaar vuurwerk in De Mare, was er politie uit heel de provincie opgetrommeld, inclusief de helikopter en de ME. Voor niets, bleek uiteindelijk. Uit voorzorg waren tussen 19:30 uur en 21:00 uur tientallen jongeren staande gehouden voor controle, maar dat leverde geen wantoestanden of grote vuurwerkvangst op. Wel zijn 20 bekeuringen uitgedeeld voor niet-gerelateerde zaken als overtreding van de coronaregels, het niet bij zich hebben van een identiteitsbewijs en verkeersovertredingen.

Op sociale media was een flyer rondgegaan met de oproep om naar Park Rekerhout en het winkelcentrum te komen 'met zwaar vuurwerk'. De demonstratie zou om 20:00 uur beginnen en er zouden meer dan 500 mensen komen. De politie was in groten getale aanwezig, vermoedelijk omdat het maandag in Velsen-Noord uit de hand was gelopen met jongeren die de politie bekogelden.

Het bleef echter bij een aantal nieuwsgierige jongeren die hadden gehoord van de demonstratie. "Ik kreeg via verschillende groepsapps te horen van yo, de buurt is echt heet. Dus ik dacht ik ga even kijken, ik moet toch nog naar de Albert Heijn", vertelde Jesse aan mediapartner NH Nieuws.

Kapper Giel had het zekere voor het onzekere genomen en was de hele avond bij zijn zaak aan het Beneluxplein. "Ik hoop dat dit kinderwerk is en er niemand op komt opdagen. Maar ik heb wel even wat maatregelen getroffen, zoals het geld dat er nog was weggehaald. Bizar dat dit nu in Alkmaar dreigt te gebeuren."

Wie de initiatiefnemer was, is nog niet duidelijk. (foto's: Marco Schilpp)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl