Volgend jaar bestaat het Alkmaarse familiebedrijf Schot Groep Holding 90 jaar, en dat wordt nu alvast een beetje gevierd. Samen met voedselbanken in Nederland, waaronder natuurlijk die voor Alkmaar en omstreken, en hun klanten. Directeur/eigenaar Gijs Schot heeft voor maar liefst 9.000 euro aan Alkmaars Goud proefkaas gedoneerd. Onlangs is 300 kilo van de gloednieuwe kaas afgeleverd bij de Alkmaarse voedselbank, die ook in Heerhugowaard opereert, en totaal 450 kilo in Leeuwarden en Heerenveen.

Gijs Schot: “Wij hebben een feestje te vieren, maar velen hebben het in deze tijd extra moeilijk. Omdat het jubileumfeest nog niet door kan gaan, heb ik besloten om de Alkmaars Goud proefkaas op te kopen en te schenken aan Voedselbanken Nederland!”

In 1931 startte Gijsbert Schot het transportbedrijf G. Schot en Zonen aan de Herenweg in Oudorp. Hij hield zich vooral bezig met het afgraven en transporteren van zand voor de wegenbouw. Die firma is sindsdien uitgegroeid tot de Schot Groep Holding B.V., met 500 medewerkers verdeeld over zeven werkmaatschappijen, en met het hoofdkantoor op de Boekelermeer. Maar het voelt volgens directeur Gijs Schot nog als toen: betrouwbaar, transparant, sociaal voor haar medewerkers en ook naar de maatschappij.

Gijs Schot is voorzitter van belangenorganisatie Ondernemend Alkmaar. De Schot Groep sponsort AZ Alkmaar. Ook steunt de holding diverse verenigingen en activiteiten in regio's waar werkmaatschappijen gevestigd zijn, in geld of in natura. Een aantal lokale activiteiten zijn de Koedijker Gondelvaart, Langedijker beddenrace, 8-october vereeniging, Culinair Plaza en het Indian Summer Festival. Ook is Schot Groep founder van De Waaier, een stichting die zich in het HAL-gebied inzet om sociale bedrijven en verenigingen koppelt. (foto's: Schot Groep)
Pin It