Provincie Noord-Holland heeft 5 miljoen euro subsidie verdeeld voor restauratie van 45 rijksmonumenten zonder woonfunctie zoals kerken, molens en industrieel erfgoed. In gemeente Alkmaar kunnen zes monumenten rekenen op een bijdrage tussen de 60.000 en 300.000 euro. Er gaat ook geld naar Noord-Scharwoude, de St Jan de Doper krijgt 115.897 euro voor restauraties.

Er is grote behoefte geld voor restauraties in de provincie, blijkt wel uit de vele subsidieaanvragen in de afgelopen jaren. De helft van budget komt van de provincie, de helft van de rijksoverheid. Dit jaar werden er 61 aanvragen ingediend voor restauratie van langzaam verslechterende monumentale panden, maar bijvoorbeeld ook voor herstel van de afgebrande Molen Ceres in Bovenkarspel. Daarvan konden er 45 gehonoreerd worden.

In Alkmaar krijgt Huize Westerlicht de grootste bijdrage (300.000 euro), gevolgd door de Grote Kerk van Alkmaar (195.000 euro) en de Schermer Strijkmolen 1 (193.107 euro). De Alkmaarse Strijkmolens B, D en E ontvangen elk 60.000 euro.
Pin It
Bekeken: 1486x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/