Alkmaar start als eerste gemeente van Nederland met een vuurwerk-inzamelactie. "Om het onze hulpverleners het in deze moeilijke tijd niet nog moeilijker te maken, is alle vuurwerk verboden (behalve categorie F1, red.)", licht burgemeester Emile Roemer toe. "Laat het dan ook niet in je schuur of onder je bed liggen. Het mag niet en is onveilig. Kom je vuurwerk inleveren en draag bij aan een veilig en gezellig oud en nieuw voor iedereen."

In heel Nederland geldt sinds 1 december een verbod op vuurwerk in de categorie F3. In wezen valt daar al het knalvuurwerk onder, dus ook vuurpijlen en enkelschotsbuizen. "Het verbod is noodzakelijk omdat de recente jaarwisseling wederom niet goed is verlopen", stelt de Rijksoverheid. "Er was sprake van onacceptabel veel letsel en incidenten. En het aantal geweldsincidenten tegen agenten is in vijf jaar niet zo hoog geweest."

Siervuurwerk in de categorie  F2, zoals fonteinen en tollen, mag tijdens de jaarwisseling wel afgestoken worden. Klein  F1-vuurwerk, denk aan sterretjes en knalerwten, is het hele jaar toegestaan.

Burgemeester Roemer begrijpt dat het vuurwerkverbod voor veel mensen een teleurstelling is. "In deze corona-periode is al zo weinig mogelijk. De liefhebber van vuurwerk zal dit landelijke verbod niet fijn vinden. Daar heb ik natuurlijk begrip voor. Veel vuurwerk is niet alleen nu maar ook in de toekomst verboden. Daarom zeg ik ook: laat het niet langer in huis liggen maar kom het brengen. Ook al doet het een beetje pijn. Om toch een beetje in de sfeer van Oud en Nieuw te komen, krijgen de inleveraars wat lekkers van ons om mee naar huis te nemen."

Een gespecialiseerd vuurwerkteam staat gereed bij Stadswerk072 op vrijdag 11 en 18 december tussen 08:00 en 16:00 uur en op zaterdag 12 en 19 december van 10:00 tot 16:00 uur. Het ingeleverde vuurwerk wordt direct afgevoerd door een gecertificeerd bedrijf.  Stadswerk072 is gevestigd aan de Herculesstraat 71 in Overdie.
Pin It
Bekeken: 1425x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/