Dit jaar hebben veel mensen het moeilijker dan anders vanwege alle coronaperikelen, dus is er misschien minder geld voor decoratie met de feestdagen in aantocht. Juist nu iedereen wel wat extra sfeer en feestelijkheid kan gebruiken. Daarom delen een aantal Alkmaarders bij het buurthuis Overdie Ontmoet gratis 1.200 lichtsnoeren uit om buiten op te hangen.

De lichtjesactie is een bewonersinitiatief, waar gemeente Alkmaar graag subsidie voor gaf. Ook is geholpen met de uitvoering en de communicatie. Wooncorporaties verspreidden de gemaakte flyers.

Wijkraad voorzitter Richard Halewijn is blij met de actie. Hij weet dat de wijk in deze periode nog wel eens negatief in het nieuws komt door vuurwerkoverlast. "Die is er in andere wijken ook, maar de reputatie kleeft nogal aan Nieuw-Overdie. We willen hiermee laten zien dat er ook positieve dingen gebeuren in de wijk.’’

De actie startte op dinsdag, maar loopt door en met vrijdag. Wijkbewoners kunnen die dag tussen 15:00 en 17:00 uur terecht bij het buurthuis. Dan staat de wijk er straks toch mooi verlicht bij.
Pin It
Bekeken: 1228x
https://ee.itk.ac.id/data/