Vinoloog Jeffrey Beermann is een veilingactie gestart om noodlijdende horecazaken financieel te steunen. De 27-jarige Heerhugowaarder, die vanuit zijn geboortestad Alkmaar een wijnhandel en proeverij runt: "Ik kom zelf uit de horeca. Ik leef onwijs mee met alle harde werkers in de horeca en wil proberen iets terug te doen voor hen. Het doet mij echt pijn aan het hart."

Okay, het is niet echt een veiling. Er wordt niet tegen elkaar opgeboden. Klanten kopen flessen Rioja Tinto of Blanco voor minimaal 10 euro per stuk, of wat ze er maar extra voor willen geven. Staat de teller op 8.000 euro, gaat er 2.000 euro naar Restaurant De Twee Vrienden en de drie populairste zaken onder de kopers. "De Twee Vrienden heb ik zelf uitgekozen. Ik ben goed bekend met de eigenaren Alex Karten en Nick Heijnen. Zij kozen een wel heel ongelukkig moment om te starten", legt Jeffrey uit. "Ze gingen in februari open."

Jeffrey wist niet goed wat te verwachten en had 1 december gesteld als streefdatum voor de uitreiking van de donaties. "Maar het gaat hartstikke goed. Ik heb tussen zaterdag, toen de actie begon, en woensdagmiddag al iets van 1.000 euro verzameld voor de horeca. Er was op dat moment een doosje of 20 gekocht."

"Zullen we de hele economie ermee redden? Nee. Zullen veel zaken er mee geholpen zijn? Nee", zegt Jeffrey. "Ik hoop vooral dat meer zaken zulke initiatieven opzetten en iedereen vooral regionaal in zijn eigen stad. Zo kunnen wij in totaal wel een groot verschil gaan uitmaken want veel zaken dreigen onder water komen te staan!"

Jeffrey richt zich op Alkmaar, maar mocht er in de Top 3 van de kopers een horecazaak uit de omgeving zitten, dan vindt hij dat prima. Zelf verdient hij er niets aan. Wie ook mee wil helpen kan terecht op wijntjeproeven.nl. Stemmen op een horecazaak gaat na aankoop via facebook.com/wijntjeproeven.
Pin It
Bekeken: 3624x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/