De Noordwest Ziekenhuisgroep heeft de capaciteit voor coronapatiënten verder opgeschroefd. "We zitten nu in Fase 4: we hebben in Alkmaar elf bedden beschikbaar op de IC en 35 bedden in de kliniek", aldus woordvoerder Rinske de Wit. Op dit moment krijgen acht covid-patiënten intensive care en 28 geïsoleerde verpleging.

Begin van de week was er in Alkmaar geen plek meer voor nieuwe covid-patiënten. Nu zijn er zeven extra extra plekken op longafdeling en de acute opnameafdeling, en zijn drie extra IC-bedden van de totaal 20 gereserveerd. In Den Helder liggen geen covid-patiënten. "Het OK-programma draait daar nog gewoon door en dat geldt ook voor onze operatiekamers in locatie Bergermeer (Alkmaar)", licht De Wit toe.

"Zoals bekend hebben we vorige week zes van onze operatiekamers in locatie Alkmaar gesloten", vervolgt de woordvoerder. "We bekijken iedere dag wat mogelijk is. Hierbij is de inzet en de beschikbaarheid van onze medewerkers heel belangrijk. Daarom hebben we ook besloten om medisch personeel en verpleegkundigen die een andere functie in het ziekenhuis hebben, of vrij waren gemaakt voor een project, weer in te zetten voor de zorg aan het bed. We proberen de reguliere zorg zo veel en zo lang mogelijk door te laten gaan, maar we vragen hierbij wel veel van onze medewerkers. De rek is er wel een beetje uit."

Eerder werd bekend dat de meeste covid-patiënten uit Amsterdam kwamen. Dit volgens het 'fair share' principe van de ziekenhuizen. Het zorgde voor enige ophef. Hoeveel van de huidige patiënten van buiten Noord-Holland Noord komen weet De Wit niet.

Landelijke statistieken van Stichting NICE tonen dat het dagelijks aantal nieuwe IC-opnames vanwege (vermoedelijk) corona in vijf weken tijd steeg van gemiddeld vijf naar zo'n 50 en die toename vlakt nog niet af. Per dag verlaten rond 30 patiënten de IC's, verreweg de meesten op weg naar herstel, mede dankzij verbeterde behandelmethoden. Sinds begin september stierven totaal ongeveer 100 covid-patiënten op IC's.

Op 18 oktober lagen er op IC's 410 (verdachte) coronapatiënten. Er zijn in Nederland normaal 1.150 IC-bedden, aldus de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care. Er zijn inmiddels weer afspraken met Duitse ziekenhuizen, maar in eigen land kan worden opgeschaald naar 2.000 IC-bedden, mits Defensie beademingsapparatuur uitleent en er nog meer aangeschaft wordt, en er genoeg zorgpersoneel is.

Het is niet bekend hoe de covid-verpleegafdelingen in het land er voor staan. Naar verluidt is daar meer krapte.
Pin It
Bekeken: 3217x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/