Het aantal WW-uitkeringen daalde in september met 3,5 procent in Noord-Holland Noord. Binnen de arbeidsregio zit rond 2,5 procent van de beroepsbevolking deels of geheel in de WW. De situatie is daarmee vergelijkbaar met die in maart 2018. In regio Alkmaar stak gemeente Bergen er bovenuit met een afname van 5,4 procent, oftewel zeventien ex-WW'ers.

Gemeente Alkmaar is een goede tweede, met een afname van 4,7 procent. Het aantal WW'ers zakte met 85 naar 1.738. Heerhugowaard volgde met 2,1 procent (zeventien personen) en Langedijk met een bescheiden 1,0 procent (drie personen). Landelijk en in de provincie daalde het aantal WW-uitkeringen sneller, namelijk met 4,5 en 4,1 procent, maar onze regio staat er al beter voor.

In de hele arbeidsregio NHN daalde in september het aantal WW'ers in de horeca & catering en de (kleine) schoonmaaksector het snelst met 13,8 en 11,0 procent. De best scorende grote(re) sectoren waren de detailhandel, groothandel, commerciële dienstverlening en uitzendbedrijven, met dalingen van 3,0 tot 3,8 procent. Vier sectoren leden verliezen maar het gaat vaak om slechts enkele personen. Bovendien is één daarvan het onderwijs, en daar komt men doorgaans in het nieuwe schooljaar zonder veel problemen weer aan het werk.

De ontwikkeling geven een goede indicatie, maar daarbij moet vergeten worden dat in sectoren als de bouw en cultuur, sport & recreatie veel zelfstandigen werken. Bovendien zullen de nieuwe corona-maatregelen weer negatief inwerken op de arbeidsmarkt.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl