00:00
55
00:00


Zo abrupt als in het voorjaar kwam de aangekondigde sluiting van de horeca ditmaal niet, maar behalve financiële problemen levert het de horeca- en entertainmentbranche ook de nodige logistieke uitdagingen op. Restaurant Til 38 in Alkmaar heeft op deze 'horeca-uitzwaaidag' "een paar extra reserveringen erbij', vertelt Sep Garsten.

Toch is het maar de vraag of hij zijn gasten woensdagavond op hun wenken kan bedienen. "Ik heb niets meer in huis, niets meer besteld", vertelt hij aan mediapartner NH Nieuws. "We zagen het al een beetje aankomen, dus we hebben niets meer gekocht, want dan hadden we alles moeten weggooien. En dat is ook zonde."

Sil Vendel van het Alkmaarse café 't Hartje ziet de toekomst na zijn macabere protestactie van gisteren inmiddels weer iets zonniger in. "We hebben vanochtend de doodskist weggebracht. Dat statement is gemaakt." Sil zal zijn zaak schoonmaken en opruimen. Verder wil hij voor het bijbehorende restaurant plannen maken voor de bezorgdienst van de komende weken. "We gaan nu met positieve zin alles weer tegemoet."

Niet alleen voor de horecabranche, ook voor de entertainmentsector betekenen die nieuwe maatregelen een harde klap. Voor alle theaters geldt de komende vier weken een maximum van dertig bezoekers per zaal. Uitzonderingen worden niet meer gemaakt.

"Daar gaan we weer", verwoordt Marja Elzinga van het Alkmaarse theater De Vest haar gevoel toen ze dat hoorde. Het theater dacht net alles goed op de rit te hebben, maar wordt daarvoor niet beloond. "Je probeert het publiek een mooi programma te brengen, maar wat je ook wil, en wat je ook neerzet, het gaat gewoon niet lukken." Het theater heeft daarom besloten in ieder geval de komende twee weken dicht te blijven. "Over twee weken gaan we kijken hoe de vlag er bij hangt.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl