Betty Gerber is ondernemer en wordt langzaam gek van de corona-maatregelen die het dagelijks leven stilzetten en alle discussies erover. Bovendien voelt de 61-jarige Alkmaarse zich flink beperkt als mantelzorger. Ze besloot een helm te ontwikkelen. Met haar 'eartmasQ' lijkt ze een antwoord te hebben op de negatieve maatschappelijke impact van het virus. "Niet als gekken demonstreren, maar oplossingen zoeken."

Betty helpt een ernstig zieke vrouw, maar mag bij de gesprekken met haar behandelend arts vanwege besmettingsgevaar niet aanwezig zijn. Met de coronahelm mag ze dat wel. "Het is eigenlijk een oplossing voor alles. Festivals, concerten, maar ook voor verzorgings- en ziekenhuizen, vliegmaatschappijen en kappers. Eigenlijk iedereen kan er weer mee aan de slag", vertelt ze aan mediapartner NH Nieuws.

Want het moet maar eens afgelopen zijn met al die discussies rondom verplichte mondkapjes en de 1,5 meter regel, vindt Betty. "De effectiviteit van de genomen maatregelen; het is voer voor 'keyboard warriors'. Met dit hulpmiddel hoeven we niet langer anderhalve meter afstand te houden en verbergen we onze gezichtsuitdrukkingen niet achter mondmaskers. Het nieuwe normaal kan ook anders."

"Alles ligt op zijn reet. Ik wil gewoon wat doen", vertelt Betty. Met veel enthousiasme praat ze over haar uitvinding. "Het is een handig hulpmiddel voor de komende tijd. Ik bescherm mezelf én de ander. Alles wat ik in- en uitadem wordt via de filter gezuiverd. En hij is stevig en licht."

Deze week ging ze met een model Amsterdam in voor een testwandeling. Tot haar verbazing werd er alleen maar positief gereageerd. "Toen we erheen gingen, verwachtte ik dat mensen ons keihard zouden uitlachen, maar dat gebeurde helemaal niet. Voorbijgangers vonden het een mooi initiatief en wilden ermee op de foto."

Betty komt zelf uit Amsterdam en heeft goede herinneringen aan de tijd dat ze er woonde. Maar sinds de crisis komt ze er niet graag meer. "Het is verschrikkelijk. Geen zakenlunches, geen toeristen en winkelende mensen. Er is niemand. De stad is leeg."

Ze hoopt dat dit prototype het einde kan betekenen van de politieke discussie over het virus. "Wanneer komt er een vaccin en ga ik mij laten testen? Vragen die ons stil doen blijven staan. Ondertussen vereenzamen de ouderen en vallen steeds meer ondernemers in een diep gat. We moeten wat. Zo kunnen we tenminste een beetje door."

Intussen is ze alweer druk aan het brainstormen hoe ze de helm kan verbeteren. "We gaan ervoor zorgen dat je er, net als een F1-coureur uit kan drinken. Dan hebben we straks festivals met helmen, zie je het voor je? Ook gaan we kijken hoe we de verstaanbaarheid van helmdragers kunnen verbeteren."

Betty zoekt investeerders die haar kunnen helpen voor de productie. De prijs is nu 149 euro, maar die kan omlaag met behulp van investeerders. "Ik wil er niets aan verdienen. Dat ding moet gewoon zo snel mogelijk geproduceerd worden. We hebben zoveel kennis en kunde in dit land. We moeten samen weer opstaan, dus zet die helm op." (video screenshot: Betty Gerber)
Pin It
Bekeken: 6678x
https://jdih.dprd.bulelengkab.go.id/slot-gacor-online/ https://e-learninggender.kemenpppa.go.id/slot-gacor-online/ http://elibrary.pipmakassar.ac.id/demo-pg-soft/ http://admperpus.jogjakota.go.id/slot-demo/ https://inlis.pacitankab.go.id/slot-online-gacor/ http://fastekkln.kemenkopmk.go.id/slot-online-gacor/ http://skp.bkpsdm.ketapangkab.go.id/live-draw-hk/ https://perpustakaan.wicida.ac.id/demo-pg-soft/ http://inlis.lamongankab.go.id/slot-demo/ https://jdih.boltimkab.go.id/toto-macau/ https://perpusda.sukoharjokab.go.id/slot-demo/ https://simkerma.polinema.ac.id/demo-slot/ https://bakesbangpol.situbondokab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://e-perpustakaan.kemendesa.go.id/live-sgp/ http://inlislite.pustaka.sumbarprov.go.id/slot-demo/ https://pabukon.purwakartakab.go.id/slot-gacor/ http://inlislite.palembang.go.id/live-sgp/ http://sipmk.kemenkopmk.go.id/slot-gacor/ https://sikomik.mojokertokab.go.id/slot-gacor-terpercaya/ https://perpus.oganilirkab.go.id/assets/demo-pg-soft/ https://jdih-dprd.murungrayakab.go.id/slot-demo-pragmatic/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-demo-pragmatic/ http://inlislite.palembang.go.id/rtp-live-slot/ https://jdih.boltimkab.go.id/slot-gacor/ https://silakanmas.disdukcapil.magelangkota.go.id/ikm_download/slot-demo/ https://oconnellstbistro.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live-slot/