Door corona dateert de laatste competitiewedstrijd van de Alkmaarse rugbyclub alweer van 8 maart. Het ging toen niet goed, maar onder leiding van de nieuwe trainer Walter van Ling werd in Hoorn direct een goed resultaat geboekt. Rugby Club West-Friesland werd verslagen met 12-35.

Alkmaar begon direct sterk ondanks de nadelige tegenwind, al duurde het eventjes tot er werd gescoord. Chris Koop brak door en scoorde de eerste try (0-5). Ook de conversie van foutloze David Dekker ging tussen de palen (0-7). Hoorn kwam met een try in de hoek en een lastige bonuskick (7-7). Later pikte Kristian Boogert de bal van West-Friesland in en scoorde 7-14.

De thuisploeg kwam daarna gevaarlijk dicht bij de Alkmaarse goal-lijn. Een strafschop gaf opluchting, maar de Westfriezen verrasten met een cross-kick, waarna ex-collega Koen Bras scoorde (12-14). Deze conversie werd wel gemist. Pas eind eerste helft werd weer gescoord. Micky Abdelbaky had een succesvolle interceptie voor Alkmaar, waarna Michael Vlaar op slag van rust voor 12-28 tekende.

In de tweede helft deed Alkmaar weinig met het windvoordeel, maar de gastclub kreeg ook niks voor elkaar. Totdat halverwege de tweede helft Chris Koop kon uitbreken en ruim een half veld aan terreinwinst boekte. Joost Tempelaars veroverde daarna de bal namens Alkmaar voor de laatste try van de wedstrijd (12-35).
Bekeken: 2816x