00:00
55
00:00


"Het is een festival dat eigenlijk voor eind maart op de rol stond en open voor iedereen, maar dat hebben we moeten aanpassen. Vandaar dat we er een wandelroute van hebben gemaakt", vertelt Els Schipper van het organiserende Karavaan aan Alkmaar Centraal. En het blijkt een schot in de roos want alle kaarten voor het Alkmaar Light Festival zijn al even uitverkocht. Vrijdagavond ging het van start in het Victoriepark in Alkmaar.

De wandelroute leidt het publiek langs één van de mooiste grachten van Alkmaar via de Kooltuin naar het Victoriepark, om onderweg geconfronteerd te worden met schitterende lichtkunst, aria’s vanaf het water en live klassieke solo’s vanaf balkons. Aangekomen in het Victoriepark wordt iedereen welkom wordt geheten door het Lichtvolk.

"Het is heel apart en supermooi" en "Ze hebben er echt heel veel werk van gemaakt", laten bezoekers weten. Wethouder Paul Verbruggen sluit zich daar, als één van de bezoekers, bij aan: "Voor de mensen die het gemist hebben hoop ik dat het er volgend jaar weer is".

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl