Het 'bruiloftsfeest van Henk en Ingrid' zaterdagavond op boerencamping Amara Hoeve aan de Oosterdijk in Bergen was een codewoord voor illegaal dance festival Skylab, waarvoor festivalgangers uit het hele land 125 euro hadden betaald om binnen te komen. Voor dat geld kregen zij een deep melodic progressive festival met vijf dj's, een barbecue, een overnachting op de camping en een ontbijt. De dj’s Hilbrand Wouters uit Deventer en Tijn Marees uit Groet organiseerden het.

Het Noordhollands Dagblad heeft inzage gehad in het geraffineerde systeem waarmee kaartjes konden worden gekocht en de locatie tot op het laatste moment geheim moest blijven. Volgens de flyer was het festival om 13:00 uur begonnen, en zou het om 23:00 uur van buiten naar binnen worden verplaatst. Daar zou het festival tot 3:00 uur worden voortgezet.

Sinds het uitbreken van de coronacrisis zijn festivals verboden. Op kleine schaal worden door het hele land op moeilijk vindbare locaties toch feesten georganiseerd. Kaartverkoop en organisatie vinden heimelijk plaats. Een politiewoordvoerder liet weten dat de politie zaterdagavond reageerde op een melding over geluidsoverlast van harde (house)muziek en misstanden op de camping. Daarop is rond 22:15 uur het feest beëindigd.

Campingeigenaar Pieter Wonder heeft meegedaan met het opwerpen van een rookgordijn alsof het een besloten familiefeest was voor de bruiloft van Henk en Ingrid. Voor het dance festival was geen vergunning aangevraagd en er was ook geen melding van gedaan. Daarmee was het illegaal.

Wonder beklaagde zich dinsdag over de flinke afvaardiging van de politie Alkmaar-Duinstreek die zaterdagavond rond 22.15 uur het campingterrein opkwam. Hij erkende dat tijdens het 'bruiloftsfeest' geen anderhalve meter afstand in acht werd genomen. Vrijwel niemand droeg een mondkapje. Omdat hij tegen de media heeft gelogen over het zogenaamde bruiloftsfeest, is niet duidelijk wat er nog geloofd moet worden van zijn beweringen over de voorzorgsmaatregelen tegen verspreiding van het coronavirus. Hij claimt niets te weten van wat er allemaal achter de schermen gebeurde.

De gemeente Bergen bekijkt momenteel of er verdere maatregelen moeten worden genomen tegen de camping. Ter plekke waren nog geen boetes uitgedeeld.
Bekeken: 4851x