Podium Victorie en Theater De Vest in Alkmaar en Cool in Heerhugowaard hebben samen met Het Park in Hoorn en De Kampanje in Den Helder ontheffing aangevraagd van de nieuwste corona-maatregelen. Directeur Peter Blaauboer maakt zich volgens het NHD niet zoveel zorgen; het kabinet heeft niet voor niets de optie ingebouwd om van het maximum van 30 bezoekers per ruimte af te wijken.

Het verzoek van de vijf theaters en podia is dinsdagochtend ingediend bij de voorzitter van de Veiligheidsregio. Dat is tijdelijk de Hoornse burgemeester Jan Nieuwenburg. Vue Cinemas probeert landelijk ontheffing te regelen.

Mocht de ontheffing niet worden verleend, dan is dat opnieuw een flinke strop voor de grote cultuurinstellingen en moet de programmering weer op de schop. Veel voorstellingen kunnen dan niet meer worden opgevoerd. De grote zaal van De Vest biedt normaal plaats aan zo'n 700 bezoekers, met de recent losgelaten coronaregels was er toch nog plek voor 216 bezoekers. Podium Victorie ging terug van een capaciteit van 920 bezoekers in de grote zaal naar hooguit 92. (foto: Facebook / Theater De Vest)
Bekeken: 2410x