Het Alkmaarse college van B&W wil de papieren bezoekerskaart voor de binnenstad en de schilwijken houden. De onvrede over de digitale opvolger is zo groot, dat het gemeentebestuur de bewoners het gebruiksgemak van de papieren bezoekerskaart wil blijven bieden. Ondanks de fraudegevoeligheid en de 100.000 euro die handhaving dan jaarlijks meer kost.

De discussie over de afschaffing van de papieren bezoekerskaart is al jaren gaande. De gemeente vermoedt dat deze anders wordt gebruikt dan de bedoeling is. Bijvoorbeeld door bewoners die hiermee in de avonduren hun tweede auto voor de deur parkeren. Een digitaal systeem was voor de gemeente veel goedkoper en beter te controleren. Jarenlang was er in de gemeenteraad onvoldoende steun om de papieren kaart af te schaffen, vorig jaar bleek er toch een meerderheid voor te zijn.

Maar het digitale systeem werd nooit populair. Online aanmelden van bezoek was een stuk omslachtiger dan het uitreiken van de bezoekerskaart met parkeerschijf. Wie het wel probeerde, liep vast in een falend systeem. Bewoners gaven het digitale systeem een 3,9. Parkeerwethouder Elly Konijn eiste van ParkeerService oplossingen. De papieren bezoekerskaart mocht in de tussentijd nog gewoon gebruikt worden.

ParkeerService krijgt het digitale systeem niet op orde, blijkt uit de jongste beleidsveranderingen die het college aan de gemeenteraad voorlegt. Het digitale aan- en afmeldsysteem is ’nog niet passend en klantvriendelijk’. Het college wil pas overwegen volledig op een digitaal systeem over te gaan als de klanttevredenheid een 7 of hoger scoort. Tot die tijd kost handhaving met parkeercontroleurs naast automatische kentekenscanners circa 100.000 euro meer. Daarom gaat het tarief van de vergunning omhoog van 19,44 euro naar 34,60 euro.

Daarnaast wil het college af van de maximale parkeerduur, uitgezonderd bij een aantal winkels en het station. Dat is nu nog twee uur in de binnenstad en drie uur in de ’schil’ rond het centrum. Het college vindt zo’n beperking ’niet meer van deze tijd’. Er zijn inmiddels voldoende parkeergarages waar onbeperkt geparkeerd kan worden. Daar komt bij dat mensen die bijvoorbeeld bij het ziekenhuis parkeren aan twee of drie uur niet genoeg hebben.

De wijzigingsvoorstellen voor het parkeerbeleid worden dinsdag 6 oktober besproken in de raadscommissie Ruimte.
Pin It
Bekeken: 4119x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/