Alkmaar Centraal


Van de negentien inzendingen uit de regio Alkmaar voor de Arie Kepplerprijs van MOOI Noord-Holland, heeft de jury er geen enkele genomineerd voor de eindstrijd. Tien andere bouwwerken vertegenwoordigen beter dan de projecten in deze regio actuele en urgente thema’s binnen Noord-Holland en daarbuiten. De jury selecteerde zeven projecten uit Amsterdam, een uit Zaandam, een uit Hilversum en een van Texel. De jury was van plan uit de 122 inzendingen twaalf projecten te selecteren, maar slechts tien voldeden dit jaar aan de maatstaven van de jury.

De Arie Keppler Prijs is een prijs voor ruimtelijke kwaliteit in Noord-Holland met sociaal-maatschappelijk engagement. De winnaars moeten een rimpeling veroorzaken. Volgens de organisator wijzen ze de weg naar toekomstige oplossingen van hedendaagse problemen. Elk relevant thema wordt door de jury afgevinkt: een goede stads- of dorpsreparatie met sociale kracht, gevat in een fantastisch ontwerp.

112 inzendingen vielen af na de voorselectie, en daartussen zaten dus alle negentien inzendingen uit de regio Alkmaar. In Alkmaar vissen onder meer het hotel in Schutterswei, de Hub op Overstad en de Harmonie aan het Doelenveld achter het net. In Bergen moeten de architecten slikken die hadden gewerkt aan de verbouwde woning op de Herenweg 52 bij Wimmenum, de zestien gerenoveerde arbeiderswoningen van Kennemer Wonen aan het Kogeltjesplein, Lody Trap's duinhuis in Bergen aan Zee en een eco-villa van de familie Honée even verderop. Witbolstraat 9 in Heerhugowaard of Het Erf van Esdege-Reigersdaal, het educatief centrum bij de Twuyvermolen in Sint-Pancras en de renovatie van de kaploze molen in Driehuizen, het was volgens de jury allemaal niet bijzonder genoeg voor de Arie Kepplerprijs 2020.

Wat resteert voor de 112 projecten die niet zijn geselecteerd voor de juryprijs, is dat zij nog kans maken op de publieksprijs, door de meeste stemmen te verzamelen op internet. Tot 11 oktober kan er worden gestemd. Op donderdag 5 november worden de winnaars bekendgemaakt.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl