Normaal vieren Alkmaarders op 8 oktober Alkmaar Ontzet met optochten, borrels, zuurkool en andere drukbezochte activiteiten: dit jaar moet die programmering door corona wijken. Maar er is wel degelijk een uitgebreid programma, de 'ontzettend andere' viering werd donderdag ingeluid bij Podium Victorie. Een overzicht van alle activiteiten vind je -HIER-.

Scheidend burgemeester Piet Bruinooge mocht de allereerste Ontzettend Anders Victorietas , een heus collectors-item, uit handen van voorzitter van de 8 October vereeniging Frits Westerkamp ontvangen. "Als we het ontzetverhaal dit jaar op basisscholen niet vertellen en vieren, bloedt het uiteindelijk dood", aldus de voorzitter tegen mediapartner NH Nieuws. "Nu de kinderen niet naar de stad kunnen komen gaan we naar de kinderen op de basisscholen." Daarom krijgen 4.500 basisschoolkinderen in Alkmaar een uniek kwartetspel over het Ontzet, met ook een maaltijd.

Daarnaast kunnen leden van de 8 October vereeniging Alkmaar op 4 oktober een Victorietas ophalen met daarin Alkmaarse collectorsitems en een zuurkoolmaaltijd. Ook is er een kranslegging, luiden de kerkklokken en worden jarigen en ouderen verwend.
Bekeken: 2506x