Alkmaar Centraal


Niet Alkmaar, maar de gemeente Noordenveld is verkozen tot beste erfgoedgemeente van Nederland. Alkmaar grijpt daarmee naast de prestigieuze titel en het prijzengeld van 25.000 euro. Woensdagmiddag werd de winnende gemeente van de BNG Bank Erfgoedprijs 2020 in Rheden bekendgemaakt.

Stadsarcheologe voor Alkmaar en coördinator erfgoed Nancy de Jong was aanwezig bij de uitreiking om de eventuele prijs is ontvangst te nemen. Ze was al betrokken bij diverse bijzondere vondsten van onder meer kastelen en kloosters in de weilanden van Alkmaar. De Jong baalt een beetje van het verlies, maar vond het vooral een eer genomineerd te zijn. "Het feit dat je überhaupt opvalt en voorgedragen wordt, is al een prijs op zich", zo vertelde ze mediapartner NH Nieuws.

De BNG Bank Erfgoedprijs werd dit jaar voor de tiende keer uitgereikt aan de ‘beste erfgoedgemeente’ van Nederland. Gemeenten Alkmaar, Appingedam, Noordenveld en Schouwen-Duiveland waren de genomineerden voor editie 2020. De gemeente Noordenveld ontving een geldbedrag van 25.000 euro. Appingendam kreeg online de meeste stemmen en werd verkozen tot publieksfavoriet.

De gemeente Alkmaar laat weten dat de nominatie de kroon op het werk is van alle mensen en vrijwilligers, die zich inzetten voor het erfgoed van de stad'. (foto: Facebook/Kunsten '92)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl