Alkmaar Centraal


Noord-Hollandse VVD'ers willen actie van Minister Blok van Buitenlandse Zaken tegen de code rood voor heel Noord-Holland. Ze willen dat de Enkhuizer zich hard maakt bij de Duitse buren om het negatieve reisadvies voor deze regio in te trekken. Woensdag verklaarde Duitsland de hele provincie Noord-Holland tot risicogebied vanwege de verhoogde kans op coronabesmetting.

De oproep aan de VVD-minister is opgesteld door het Helderse raadslid Rogier Bruin en ondertekend door de zeventien VVD-fracties in Noord-Holland-Noord, plus een VVD-statenlid uit Noord-Holland Noord. De VVD'ers hopen dat hun partijgenoot extra gevoelig zal zijn voor de oproep vanwege zijn Westfriese achtergrond.

De VVD'ers vinden dat de toeristische sector in Noord-Holland Noord door dit besluit van de Duitse overheid onevenredig hard wordt getroffen. Een zeer groot deel van de toeristen in de regio Noord-Holland boven Amsterdam is afkomstig uit Duitsland. Na de aankondiging van de Duitse overheid zien toeristische ondernemers in de regio direct een enorme terugval in het aantal reserveringen. Exploitanten van accommodaties melden dat vrijwel alle Duitse toeristen na de bekendmaking van code rood direct zijn vertrokken. De bezettingsgraad van vakantieparken liep drastisch terug.

De gemeenten in Noord-Holland Noord hebben vorige hun kaarten gezet op een actie van het Ontwikkelingsbedrijf NHN om de Duitse ambassade in Den Haag te benaderen. De actie van de VVD'ers probeert hetzelfde te bereiken via de weg van de minister van Buitenlandse Zaken: "Wij hopen dat het jou lukt om dit besluit aan te laten passen en om deze volgende mokerslag voor onze regionale economie te voorkomen."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl