Alkmaar Centraal


Zondagavond heeft de Alkmaarse politie een 42-jarige inwoner aangehouden op verdenking van poging tot zware mishandeling ofwel poging tot doodslag. Eerder op de avond probeerde hij met zijn auto tot twee keer een voetganger aan te rijden aan de Laan van Straatsburg.

Een 37-jarige man liet zondagavond zijn hond uit langs het fietspad bij het Westhofpad. Rond 20:00 uur zag hij een auto over het fietspad rijden. Hij gebaarde dat dit niet mocht, waarop de bestuurder achteruit weer weg reed. De man liep met zijn hond verder naar de Laan van Straatsburg en zag toen ineens dezelfde auto met hoge snelheid op hem af komen. Het slachtoffer kon uit de weg komen. De automobilist probeerde het nog een keer, maar de wandelaar kon hem opnieuw ontwijken. Daarna ging de bestuurder er vandoor in de richting van de Huiswaarderweg.

De voetganger belde de politie, die de Alkmaarder snel wist te achterhalen. De man werd in de omgeving aangehouden en zit nog vast voor verder onderzoek. De recherche is daarbij op zoek naar mensen die eventueel iets gezien hebben of beeldmateriaal hebben van het incident. De recherche is bereikbaar via 0900-8844. Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Het zaaknummer is 2020202183.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl