De 46-jarige Richard D. uit Alkmaar was vrijgesproken van roekeloos rijgedrag tijdens een fataal ongeval in Warmenhuizen op 6 februari 2018, maar de Officier van Justitie gaat in hoger beroep. Dit meldt het NHD. Op 20 augustus oordeelden drie rechters, aan de hand van de beschikbare informatie, gezamenlijk dat het fatale ongeval 'een uiterst ongelukkige samenloop van omstandigheden' was. De OvJ wil dat de 240 uur taakstraf of 120 uur celstraf, met een jaar onvoorwaardelijke rijontzegging, alsnog worden opgelegd.

Chiel Kramer liep die bewuste avond met zijn vrouw en hond op de onverlichte Diepsmeerweg terwijl het donker werd. Ze gingen achter elkaar lopen toen ze een auto hoorden naderen, maar de Warmenhuizenaar werd toch geschept. Zijn vrouw zou nog geprobeerd hebben hem te reanimeren, voordat het ambulancepersoneel het overnam.

Volgens D's advocaat gaf de OvJ pas op de laatst mogelijke dag formeel bezwaar. Zij cliënt was volgens hem hevig teleurgesteld, en vroeg zich ook af of de officier wel besefte wat de gevolgen zijn voor de nabestaanden. "Deze voor alle betrokkenen uitermate wrange zaak gaat zo voor iedereen nog weer een hele tijd duren. Dat kan zomaar negen maanden zijn", zei de advocaat volgens het NHD.

Het is nog niet bekend wanneer het hoger beroep volgt.
Pin It
Bekeken: 1474x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/