Het spoorviaduct over provinciale weg N242 is goed bekend bij automobilisten en gebruikers van het OV, maar niet om de juiste redenen. De bocht in de N242 waar de brug overheen gaat is een gevaarlijke bottleneck wanneer het druk is en de brug zelf wordt met enige regelmaat geraakt door vrachtwagens, waarna het trein- en wegverkeer moet worden stilgelegd.

Inmiddels is vastgesteld dat de brug nog vaker wordt geraakt dan eerder werd gedacht. Eerder dit jaar zijn sensoren op de brug aangebracht die registeren of een vrachtwagen de rood/witte schrikbalk heeft geraakt, of de brug daarbij verschuift of verdraait en of de staalconstructie is vervormd.

Dit weekend werd aan de brug gewerkt om er voor te zorgen dat de brug nog weer even mee kan. De uit 1939 stammende brug zou 120 jaar dienst moeten kunnen doen en staat voorlopig dus nog niet op de nominatie om vervangen te worden.

De werkzaamheden stonden vooral in het teken van reparaties. De bovenstoelen (zie foto 3) waar de brug op rust zijn aan één zijde vervangen, beide rood/witte schrikbalken of aanrijdbalken zijn vervangen en er is een dwarsdrager versterkt. Daarnaast zijn beschadigde klinknagels vervangen door bouten.
Pin It
Bekeken: 2240x
https://ee.itk.ac.id/data/