Alkmaar Centraal


UPDATE: dit bericht is achterhaald. Lees ook:
Politie rehabiliteert wijkagent Bas Wijnen: "Nooit sprake geweest van reprimande"

De Alkmaarse wijkagent Bas Wijnen is op de vingers getikt vanwege zijn Twitter-berichten over de aanhouding van een ongewenste vreemdeling met een uitgebreid strafblad, die er net twee jaar celstraf op had zitten. De politieleiding vond zijn uitingen 'ongepast', maar liet het volgens het NHD bij een waarschuwing.

Een woordvoerder typeerde de berichten als "een uiting van persoonlijke frustratie" over beperkingen waar agenten soms tegenaan lopen.  Wijnen zou inzien dat hij zich op een verkeerde manier in het openbaar heeft geuit. Het was niet zijn bedoeling om een politiek statement te maken of anderen te schofferen.

De gehekelde tweets gaan in op de aanhouding van een ongewenste vreemdeling uit Marokko, met 579 registraties en 155 antecedenten bij de politie, die net vrij was na twee jaar celstraf toen hij woensdag in winkelcentrum De Mare werd opgepakt vanwege diefstal, intimidatie en doodsbedreigingen. "Ik blijf het bijzonder vinden dat wij zo iemand niet op het vliegtuig kunnen zetten naar land van herkomst", verwonderde Wijnen zich.

"Hij kreeg overigens beste boetes waardoor hij zijn 'dagelijkse bezigheid' waarschijnlijk niet gaat verbeteren", voegde de wijkagent toe.  Boetes voor illegaal verblijf in Nederland lopen uiteen van 350 (tot 15 dagen) tot 1.500 euro (2 jaar of meer). Bovendien dienen vreemdelingen zonder rechtmatig verblijf zich te melden. Doen zij niet, kost dit tussen de 150 en 1.400 euro.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl