De Alkmaarse zomerkermis valt in goede aarde en mag rekenen op veel bezoekers, vooral in de late uurtjes. Teveel bezoekers zo wordt inmiddels duidelijk. "De attracties trekken niet alleen bezoekers van dichtbij, maar vanuit de hele regio. Met de grote toestroom kwam op het terrein de anderhalve meter in het geding", zo laat de gemeente weten.

Het is voor het Alkmaarse college reden om in overleg met de Veiligheidsregio extra maatregelen te treffen. De rest van de kermisweek zullen de attracties om 21:00 uur moeten sluiten, anderhalf uur eerder dan de normale sluitingstijd en zelfs tweeënhalf uur eerder dan de sluitingstijd die in het weekend geldt.

“We zijn erg tevreden over hoe het terrein is ingericht en de ondernemers zich inzetten. De maatregelen treffen we juist om een situatie te voorkomen, waarbij de kermis moet worden beëindigd. Dat willen we niet. De kermis mag niet het slachtoffer worden van zijn eigen succes”, aldus locoburgemeester Dijkman.

Naast het vervroegen van de eindtijd worden er extra crowdcontrol maatregelen ingezet. Zo staan er onder andere extra verkeersregelaars en beveiligers en wordt op sommige plekken, vooral rond de populairste attracties, de routing aangepast.
Pin It
Bekeken: 2318x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/