Het gerucht gaat dat de vestiging aan de Laat van modeketen Primark binnen gaat verdwijnen. Het Ierse concern zou zijn langjarige huurcontract al hebben afgekocht en wellicht dit jaar nog vertrekken. Dit melden volgens het NHD betrouwbare bronnen. Een woordvoerder ontkent dit: "Wij hebben momenteel geen plannen om Alkmaar te verlaten."

De eigenaar van het gebouw, Beheermaatschappij Groenen IV BV zou het pand al hebben verkocht aan iemand die appartementen op de etages zou willen bouwen. Bij navraag door Alkmaar Centraal wilde een woordvoerster van het bedrijf hierover geen commentaar geven.

Dat het Primark-filiaal eventueel verdwijnt is reden tot zorg voor de Alkmaarse ondernemers in de binnenstad. Een onderzoek van Rien Romijn van Seinpost uit Den Bosch toonde in 2013 aan dat een stad met een Primark-vestiging 10 tot 30 procent meer bezoekers trok. Zonder dit zogenaamde Primark-effect vrezen ook winkeliers aan de Laat dat het aantal klanten achteruitgaat.

Ook al stamt zijn onderzoek uit 2013, Romijn meent dat de Primark in de binnenstad nog steeds belangrijk is voor Alkmaar. Het trekt bezoekers, andere modezaken en horeca aan. Zelfs in de coronatijd zou de vestiging nog veel publiek trekken.

Ondernemers en vastgoedeigenaren zouden volgens Rien Romijn in overleg met Primark hun best moeten doen om de Laat op te laten leven, zodat zich weer meer publiekstrekkers vestigen. Dat zou meteen voor Primark reden kunnen zijn om te blijven, mochten de geruchten kloppen. (foto: Google)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl