Officieel is er nog geen definitieve beslissing genomen, maar de kans dat er dit jaar toch nog een kaasmarkt gehouden wordt is inmiddels astronomisch klein. Ook een kleinere kaasbeleving die vanaf deze vrijdag mogelijk in het waag-gedeelte van De Waag zou plaatsvinden gaat niet door. De reden is dat beiden vrijwel niet coronaproof te organiseren zijn.

"We kunnen het risico gewoon niet nemen", laat kaasvader Willem Bortst Alkmaar Centraal weten. Toeristen zouden zich bijvoorbeeld kunnen laten wegen zoals dat ook op de vrijdagen met een kaasmarkt gebeurt. "De mensen zouden naar binnen en naar buiten moeten, er ontstaan dan opstoppingen die veel te veel risico met zich meebrengen."

Tijdens de gebruikelijke kaasmarkten verdringen toeristen zich langs de hekken op het Waagplein om de kaasdragers in actie te zien. Door het grote gevaar op overdracht van het coronavirus moest de organisatie het kaasspektakel wel afgelasten. Het risico dat iets dergelijks op kleinere schaal ook gebeurt bij de kaasbeleving is te groot gebleken.
Pin It
Bekeken: 1545x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/