Na enkele maanden sluiting door de maatregelen tegen het coronavirus zijn bezoekers vanaf woensdag weer welkom in het Hollands Kaasmuseum in Alkmaar. In het museum wordt uiteraard voldaan aan de voorwaarden van het RIVM, en speciaal het protocol van de landelijke Museumvereniging.

Het Hollands Kaasmuseum in Alkmaar is gevestigd in het historische Waaggebouw, met uitzicht op de kaasmarkt, wanneer deze wordt gehouden. In het museum is allerlei interessante informatie over kaas te vinden: de geschiedenis, de bereidingswijze en de kaashandel.  Voor kinderen zijn er interactieve games en een leuke stickerspeurtocht.

De kaartverkoop vindt voorlopig uitsluitend plaats via de VVV, telefonisch (072-5114284) of ter plaatse. Voorlopig geldt er een maximum van 70 bezoekers in het museum. Er zijn looproutes om voldoende afstand te houden van andere bezoekers. Het Hollands Kaasmuseum is dagelijks geopend van 10:00 tot 16:00 uur en op zondagen van 13:00 tot 16:00 uur. Kijk ook op kaasmuseum.nl. (foto: Evert Winkelman)
Pin It
Bekeken: 1610x
https://ee.itk.ac.id/data/