Alkmaar Centraal


Vanaf aanstaande zondag 5 juli t/m zondag 16 augustus rijden toch weer Kustbussen in Noord-Holland Noord. Daarmee heeft Bergen aan Zee deze zomer weer een rechtstreekse busverbinding met het NS-station in Alkmaar. Lang bestond er onzekerheid of deze zomerlijnen in 2020 weer zouden gaan rijden, omdat strandbezoek niet werd gezien als noodzakelijke reis waartoe mensen zich in het coronatijdperk moesten beperken.

Tussen 9:00 en 19:00 rijdt buslijn 866 elk half uur van het NS-station Alkmaar naar Bergen aan Zee. De route komt langs camping Alkmaar aan de Bergerweg en het centrum van Bergen. Door de Bergense kustbus kunnen strandgangers op station Alkmaar deze zomer weer kiezen tussen een dagje Egmond aan Zee of Bergen aan Zee.

In de kustbussen gelden de gebruikelijke maatregelen tegen coronabesmetting. Zo kan in de bus geen kaartje worden gekocht, is een mondkapje verplicht en moet achter ingestapt worden. Onderling afstand houden en drukte vermijden is een dringend advies.

Meer informatie over de Kustbussen van Connexxion is te vinden op de website van de busmaatschappij. Daar is ook meer uitleg over de speciale maatregelen ten tijde van de coronapandemie.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl