Alkmaar Centraal


Afgelopen zaterdag konden bewoners van het Alkmaarse Rembrandtkwartier een tuintegel ruilen voor een plant. Bovendien waren de Tuinvrouwen van Alkmaar in de wijk actief. Zes huishoudens kregen thuis gratis persoonlijk tuinadvies, bijvoorbeeld over tuininrichting, plantenkeuzes en snoeien. De actie onder de noemer 'Stenen eruit, groen erin!’ was opgezet door Steenbreek Alkmaar samen met de buurtvereniging.

Meer groen in de wijk is belangrijk voor de verscheidenheid aan planten dieren, betere afwatering van het regenwater en meer beschutting. Een aanzienlijk deel van het oppervlakte in de wijk bestaat uit particuliere tuinen.  Veel mensen leggen voor het gemak tegels of stenen, dus daar valt veel winst te boeken. In april kregen alle wijkbewoners een informatiepakket met tips voor een groene(re) tuin, schetsen ter inspiratie, plantenlijsten en bloemzaadjes. En zaterdag was er dus de ruil- en adviesactie.

De Steenbreek-activiteiten in Alkmaar worden opgezet door Hortus Alkmaar in opdracht van de gemeente. Meer op hortusalkmaar.nl/steenbreek.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl