Fractievoorzitter Arie Epskamp van de Seniorenpartij Alkmaar heeft met verbazing kennisgenomen van het besluit van de Bergense gemeenteraad om met ParkeerService in zee te gaan. In dezelfde week besloot de Alkmaarse gemeenteraad namelijk om uit onvrede juist voorgoed te breken met de coöperatie in Amersfoort die voor 15 gemeenten het parkeerbeheer uitvoert.

Epskamp verbaast zich erover dat niemand van de Bergense gemeenteraad eens contact heeft opgenomen met de Alkmaarse raadsleden: "We zijn niet van de ene op de andere dag tot dit besluit gekomen. Er speelt heel veel, meer dan alleen maar onvrede over gebrekkig innovatief vermogen."

Epskamp las dat Alexandra Otto van D66 contact had opgenomen met de gemeente Alkmaar en te horen had gekregen 'dat die eigenlijk heel tevreden is’, en er alleen wat onvrede is over het innovatieve vermogen, iets wat Bergen voorlopig nog niet verlangt. Epskamp vindt dat ze beter contact had kunnen opnemen met leden van de gemeenteraad: "Het moet toch zijn opgevallen dat de voltallige gemeenteraad unaniem van Parkeerservice af wil. Dat gebeurt niet zomaar. Er liggen meerdere rapporten, waaruit blijkt dat de organisatie op zes van de negen punten zware onvoldoendes scoort. De coöperatie is vooral druk met zichzelf en niet met het verlenen van service aan de Alkmaarse bevolking."

Gevraagd naar adviezen hoe de gemeente Bergen in ieder geval een goede start kan maken met ParkeerService, nu het besluit in Bergen al met een hamerslag van de burgemeester is genomen, reageert Epskamp dat hij alleen maar kan adviseren om het besluit terstond terug te draaien: "Ook al is de hamerslag gevallen, soms ziet een timmerman na de laatste slag dat de spijker er flink krom in zit. En dan kun je die toch beter helemaal over doen."
Bekeken: 2106x