Het strand en de duinen zijn niet alleen 'de natuurlijke habitiat' van veel planten en dieren, maar ook van de bekende oranje voertuigen van de reddingsbrigade. Die moeten kunnen gaan waar normale voertuigen niet kunnen gaan, en net als andere 112 voertuigen moeten ze het altijd doen. De drie 'Beachcruisers' van de reddingsbrigade waren aan preventieve vervanging toe en inmiddels rijden er fonkelnieuwe exemplaren in de Duinstreek.

Net als de voorgaande 4x4's zijn ook dit weer Totoya Landcruisers. Niet verwonderlijk, want de vorige bevielen goed en zo groot is de keuze niet wanneer een auto moet voldoen aan het eisenpakket van de Reddingsbrigade."We trekken de boten er mee, naar de waterlijn, rijden patrouille op het strand en in de duinen of trekken er ander materieel mee het strand op", vertelt Sem van Drunen van de Schoorlse reddingsbrigade aan Duinstreek Centraal.

"We hebben hier de dikste duinenrij van Nederland en het bestrijkt heel wat hectare. Dus een betrouwbare auto met een goede 4x4 capaciteit is onmisbaar. en er moet een brancard in passen, dan vallen er al veel auto's af. Ook kunnen niet alle kandidaten meer op kenteken gezet worden door de milieu-eisen. Daarom rijden we nu op benzine in plaats van diesel."

Naast de nieuwe voertuigen beschikt Schoorl tegenwoordig ook over een mooi nieuwe post waarvandaan het werkgebied bediend word. Komende woensdag, 1 juli, worden de voertuigen en de nieuwe post officieel overgedragen aan de Schoorlse brigade.
Pin It
Bekeken: 2611x
https://ee.itk.ac.id/data/