"Als we dit de hele zomer houden! Grrr. Bus te vol en nog 15 man die niet mee kan. Echt Belachelijk en onverantwoord!" Derper Marcel van Genderen postte vanavond een foto in de facebookgroep 'Je bent een derper als ....' waarop te zien is dat meer dan 15 mensen al bij busstation van Egmond aan Zee niet meekunnen met de bus naar Alkmaar. De bussen rijden in de avonduren eens in de twee uur. Het is onwaarschijnlijk dat iedereen met de bus vanavond thuiskomt.

Vrijdag schreef Duinstreek Centraal dat de provincie Noord-Holland en Connexxion niet van plan zijn extra capaciteit in te zetten op de weinige resterende buslijnen naar het strand. Busvervoer is voorlopig alleen voor noodzakelijk vervoer, en strandbezoek behoort daar niet toe.

Elders in Noord-Holland zijn openbaar-vervoerbedrijven soepeler. Hoewel een ontmoedigingsbeleid wordt gevoerd, vaart de boot naar Texel al vaker om toeristen over te zetten. Ook zette de NS onlangs al extra treinen in naar Zandvoort. Dus bewust ook voor strandgangers. Hun zomerdienstregeling kent een verdubbeling van het aantal treinen.

Connexxion kondigde aan geen extra bussen in te zetten op drukke lijnen naar het strand. De huidige praktijk dupeert inwoners van de Egmonden die voor noodzakelijke reizen op het openbaar vervoer zijn aangewezen en nu bij haltes wachten, waar de bus voorbij rijdt omdat de maximale coronacapaciteit al bij het beginpunt is bereikt.

De woordvoerders van de provincie Noord-Holland en Connexxion reageerden vanavond niet op verzoeken om commentaar. (foto: Marcel van Genderen : Facebook)

 
Pin It