In de nacht van zaterdag op zondag brak brand uit in opgeslagen rietbundels bij recreatiegebied Geestmerambacht. Zondagochtend in alle vroegte moest de brandweer terugkeren omdat het vuur weer oplaaide. Het nablussen gaat nu nog zeker de hele ochtend duren. De geur zou tot in Bergen te ruiken zijn. 'Sluit ramen en deuren', luidt het advies.

De brandweer waarschuwde hiervoor op Twitter. Zij zijn al enkele uren aan het blussen aan de Klaregroetweg. Er komt veel rook vrij. Dit zorgt ook voor geuroverlast. Het doven is een arbeidsintensieve klus, waarbij gebruik gemaakt wordt van een sorteergrijper.

De brand is op het terrein van Staatsbosbeheer. "Daar ligt riet opgeslagen achter de hekken", aldus beheerder van Geestmerambacht Johan de Jong tegen mediapartner NH Nieuws. Hij was er vanmorgen rond 5 uur even kijken.

De Jong denkt dat jongeren uit baldadigheid het riet hebben aangestoken. "Er waren ook wat vernielingen aan borden en hekken. Het was een mooie zomeravond... En zo'n brand gaat niet vanzelf."

Het riet lag er te drogen en was bedoeld voor dakbedekking. De vossenburcht die hier vlakbij was, lijkt verloren te zijn gegaan. De moeder is op zoek naar haar jongen.
Pin It