Alkmaar Centraal
00:00
55
00:00


Het heeft je agenda mogelijk niet gehaald, maar vrijdag was het de Nationale Balkon Beweegdag. Een initiatief van onder andere het Nationaal Ouderenfonds om een sportief balkon evenement bij woonzorginstellingen te organiseren. In Alkmaar bleek die oproep niet aan dovemansoren gericht, Alkmaar Sport ging er mee aan de slag en wist voor de landelijke aftrap om 11 uur Ambassadeur Rudmer Heerema te strikken.

Heerema is oud-fractievoorzitter voor de Alkmaarse VVD en inmiddels actief als Tweede Kamerlid met 'sport en bewegen' in zijn portefeuille: "Het is toch fantastisch, we kunnen oudere mensen helpen met bewegen, en ik vind dat ook belangrijker want hoe fitter je bent hoe meer je van het leven kunt genieten. Deze mensen zitten nu vooral binnen en kunnen weinig bewegen, dus komen we vandaag naar de verzorgingshuizen toe en helpen we ze met bewegen op leuke muziek."

En daar bleek best belangstelling voor te zijn, want al voor de start zaten en stonden de nodige geïnteresseerden klaar om enthousiast mee te doen. "Ik vind het geweldig!" en "lekker even weer buiten, héérlijk!" waren een paar van de positieve reacties.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl