Een actiegroep van obs De Wiekslag staat in de startblokken om na een jarenlang getouwtrek een nieuw speelplein naast de school te realiseren voor alle kinderen in Stompetoren. De groep is een petitie gestart op petitie24.nl. Het doel was om 250 digitale handtekeningen te verzamelen maar dinsdagochtend, zo'n vier dagen na de lancering, stond de teller al op 389.

"De voetbalkooi komt er niet, daar waren de betrokken partijen het inmiddels over eens. Maar zoals het er nu naar uitziet gaat het plein, dat er nu al meer dan een jaar als een zandbak bij ligt, bestraat worden met grijze tegels", is te lezen in de toelichting. Dit tot groot verdriet van de kinderen van OBS de Wiekslag en andere kinderen uit het dorp."

"Dat gaan we toch niet laten gebeuren?", gaat het verder. "De kinderen, ouders en vrijwilligers, maar ook het team van OBS De Wiekslag hebben zich jarenlang ingezet om geld in te zamelen door het organiseren van Fancy Fairs, sponsorlopen, plantjesmarkt etc. Dan gaan we nu toch niet akkoord met een schoolplein vol met alleen tegels?"

De groep heeft een ontwerp gemaakt voor het schoolplein. Aan de straatzijde ligt een kunstgras veldje voor voetbal en basketbal, een kunstgras vlak met klautertoestellen inclusief glijbaan en een zandbak met zandtafel. Aan de schoolzijde is 441 m2 plein betegeld, met daarop gemarkeerd een fietsparcourtje. Aan deze zijde staan ook een picknicktafel, een (blauwe) ronde tafeltennistafel en een watertap.

"Wat zou het fijn zijn als er een mooi schoolplein gerealiseerd wordt. Een schoolplein dat bij de mooie nieuwe school past. Een plein waar kinderen weer veilig en blijk kunnen spelen! Wat zal het een mooi aanzicht en een verrijking voor de school en de buurt zijn."

De handtekeningen zullen worden overhandigd aan het schoolbestuur, gemeente Alkmaar en de Intergemeentelijke Stichting Openbare Basisscholen (ISOB).

 
Pin It
Bekeken: 1465x
https://ee.itk.ac.id/data/