Alkmaar Centraal


Wie zit met een kapot apparaat maar het zonde vindt of geen geld heeft om een nieuwe aan te schaffen, kan straks weer terecht bij het Repaircafé aan de Bestevaerstraat 2 in Alkmaar. Door de coronacrisis was het ruim twee maanden gesloten, maar vanaf maandag 25 mei kunnen mensen hun spullen weer gratis ter reparatie komen aanbieden. Of het nu gaat om elektrische apparaten, fietsen, koffiemachines of stofzuigers, de vrijwilligers van het Repaircafé weten het te herstellen.

Het Repaircafé is onderdeel van de stichting Natuur en Milieu Educatie (NME).  "We zijn blij dat we weer open kunnen, we hebben de laatste tijd veel mensen moeten teleurstellen. We beginnen met één vrijwilliger in plaats van de drie die er normaal zitten. Maar Henk heeft gouden handjes, die kan echt alles repareren. We kregen de laatste tijd - voor corona - veel computers aangeboden, geen probleem voor Henk", zo laat directeur Hendrik Groot Alkmaarcentraal weten.

Het Repaircafé is voor de opening maandag volledig ingericht volgens de RIVM-normen. Hendrik: "Voor de balie staat een spatscherm. De mensen geven de spullen af, komen niet achter, wat normaal wel gebeurde. Het te repareren apparaat wordt schoongemaakt, en Henk werkt met handschoenen. Er staan pompflesjes met handgel." Mensen kunnen hun te repareren spullen aanbieden op maandag en dinsdag tussen 9:30 en 15:00 uur, en daarna ophalen op afspraak.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl