GroenLinks Alkmaar raadslid Maaike Kardinaal pleit ervoor dat binnen de bebouwde kom 30 km/u de norm wordt, 50 km/u de uitzondering. Vooral bij wegen waarop het fietspad slechts wordt aangegeven door de rode kleur zou dit volgens haar heel veel verkeersslachtoffers schelen, terwijl het de leefbaarheid verhoogt en vervuiling en (geluids-) overlast terugdringt.

Kardinaal: "Juist nu fietsers wel tot 1,5 meter moeten uitwijken vanaf een fietsstrook is een snelheid van 50 km (en vaak veel harder) extra gevaarlijk. We zullen de beperkte openbare ruimte goed en weloverwogen met elkaar moeten delen. Waarbij de veiligheid van de kwetsbare voetganger en fietser volgens GroenLinks voorop moet staan."

GroenLinks constateert dat een aantal 50 km/u straten in de gemeente als racebaan wordt gebruikt en dat dit zeer onveilige verkeerssituaties oplevert. Door de versoepeling van de coronamaatregelen wordt een toename voorspeld in auto- en fietsverkeer. De partij maakt zich zorgen over wat dit betekent voor de verkeersveiligheid van inwoners. Kardinaal is van mening dat het verlagen van de snelheid op sommige wegen direct al kan leiden tot minder (ernstige) verkeersongevallen.
Pin It
Bekeken: 2276x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/