Alkmaar Centraal


Afgelopen weekend hebben enkele leden van de Soroptimistenclub Alkmaar en Hoorn een groot aantal verwenpakketten gebracht naar het Oranjehuis van Blijf Groep. De club is een zusterbeweging die zich inzet voor de positieverbetering van vrouwen en meisjes, waar ook ter wereld. Blijf Groep helpt om huiselijk geweld te stoppen. De vrouwen en kinderen die in het Oranjehuis verblijven zijn slachtoffer van langdurig en ernstig huiselijk geweld.

AnneClaar Davids, secretaris van Soroptimistenclub Alkmaar: "We hebben speciaal voor het Oranjehuis gekozen omdat onze afdeling in Hoorn dit jaar als thema geweld tegen vrouwen heeft gekozen. De vrouwen in het Oranjehuis hebben het moeilijk, zijn vaak eenzaam, die wilden we eens even verwennen."

De Soroptimisten hebben veel aandacht besteed aan de pakketten. AnneClaar: "We hebben met 40 vrouwen, ieder in haar eigen huis, schoenendozen mooi versierd. Daar hebben we allerlei luxe verzorgingsproducten in gestopt: handcrème, bodylotion, crèmespoeling, heerlijke geurtjes. Voor de 40 kinderen die ook in het Oranjehuis verblijven hebben we leuke puzzels meegegeven."

"We zijn heel blij met deze prachtige actie", aldus een verheugde Christel Dingerdis van het Oranjehuis. "De vrouwen hier hebben het moeilijk. Sommigen hebben te maken met een acute geweldsdreiging, anderen zitten hier al wat langer. Dit kunnen ze goed gebruiken, persoonlijke aandacht maakt de wereld een beetje mooier."

Het Oranjehuis maakt van de overhandiging van de verwenpakketten iets bijzonders. Christel: "Donderdag of vrijdag houden we een kleine ceremonie, dan zullen we zien of we onze vrouwen weer eens een lach op het gezicht kunnen toveren. En de kinderen, niet te vergeten."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl