Alkmaar Centraal


Het Midwinterfeest van Graft-De Rijp zal dit jaar niet doorgaan vanwege het coronavirus, ondanks dat het cultuurhistorische festival jaarlijks in december wordt gehouden. In een persbericht schrijft bestuursvoorzitter Gerard Kuijn: “Dit doet natuurlijk pijn, maar wij kunnen geen enkel risico nemen voor de gezondheid van de vrijwilligers, artiesten en bezoekers. Een jaar doorschuiven is het enige juiste besluit". Ook de traditionele kerstmarkt verdwijnt van de kalender.

De voorbereidingen voor het Midwinterfeest 2020 waren al vergevorderd, maar de bestuursleden waren het er allen over eens dat het festival naar 2021 moest worden verschoven, om geen risico te nemen voor alle bezoekers en medewerkers. De corona-maatregelen voor evenementen gelden voorlopig tot 1 september, maar kunnen nog verlengd worden.

Het evenement trekt jaarlijks zo’n 40.000 bezoekers naar het pittoreske De Rijp. De populariteit maakt het onmogelijk om ervoor te zorgen dat iedereen afstand kan houden. Drastisch in het programma snijden wil het bestuur ook weer niet. "Als het programma aan de maatregelen zou worden aangepast zou dit afbreuk doen aan het karakter van het evenement. Dat is niet de bedoeling."

Gerard Kuijn: “We zijn iedereen: vrijwilligers, artiesten en sponsoren, enorm dankbaar voor alle inzet tot nu toe. We hopen en wensen dat iedereen goed deze crisis doorkomt zodat we elkaar bij het Midwinterfeest 2021 weer in goede gezondheid treffen. De organisatie was al ver in haar voorbereidingen voor december. Die voorbereidingen neemt de organisatie nu mee naar 10, 11 en 12 december 2021. Want daar maken we natuurlijk een extra mooi Midwinterfeest van!” (foto: Marco van Ammers Fotografie)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl