Alkmaar Centraal


De voormalige cacao- en chocoladefabriek op Overstad is een mooi stuk industrieel erfgoed, ontworpen én gebouwd door de familie Ringers. Tot en met de sluiting in 1973 vervulde de fabriek een belangrijke maatschappelijke rol in de gemeente en de regio als werkgever voor vele Alkmaarders. Inmiddels is het herontwikkelingsplan voor de fabriek afgerond en is begonnen met de verkoop van de daarin geplande 73 appartementen.

De appartementen zijn verdeeld over de vijf verdiepingen, dus niet op de begane grond. Daar zijn diverse horecagelegenheden gepland en is ruimte voor één of twee kantoren.Sommige, volgens de gemeente,  kleine bouwdelen uit de jaren 80 en 90 zullen verdwijnen. Wat overblijft zijn de oudere bouwdelen die gerealiseerd zijn tussen 1920 en 1951. Maar ook gebied pal voor de oude chocoladefabriek wordt flink aangepakt.

Daarmee lijkt ook de herontwikkeling van het Ringerskwartier eindelijk op gang te komen. Het plein voor de fabriek is inmiddels officieel omgedoopt tot het Ringersplein. De nu armoedig aandoende Noorderkade wordt een groene promenade met het Ringersplein als bruisend hart. Het wordt voorzien van een waterelement dat ook als podium kan dienen en er komt ruimte voor terrassen en evenementen. Een groot gedeelte wordt ingericht met beplanting en bomen.

Voor de kosten van de eerste fase van de inrichting van het Ringersplein wordt aan de gemeenteraad een krediet van € 2.250.000,- gevraagd. Na goedkeuring door de raad kunnen de werkzaamheden in het najaar van 2020 starten. Geïnteresseerden kunnen zich vanaf vandaag via de verkoopwebsite bij Leygraaf Makelaars inschrijven voor de 73 appartementen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl