Alkmaar Centraal
00:00
55
00:00


Met een bommetje springt Alkmaarder Barry Veerman na negen weken weer het water van zwembad de Hoornse Vaart in. Het Alkmaarse zwembad is maandag als een van de eerste in Nederland weer geopend voor publiek. "Ahhh Lekker!", roept Barry naar de verslaggever van mediapartner NH Nieuws als hij weer bovenkomt.

Toen premier Rutte vorige week bekend maakte dat zwembaden onder strikte voorwaarden weer open mogen, kwamen de medewerkers van de Hoornse Vaart meteen in actie om meteen maandag de deuren te kunnen openen. En dat lukte, tot groot genoegen van Eddy Bakker van Alkmaar Sport. "Het was een aardige puzzel. We hebben hard gewerkt met een grote groep mensen, maar het is gelukt."

"En dat is maar goed ook, want op maandagochtend 07:00 uur stonden de mensen al voor de deur te trappelen", vervolgt Bakker. Ook op dag twee werd er volop gebruik gemaakt van het zwembad. "Het is niet te vergelijken met de normale drukte, maar heel fijn dat het weer kan", vertelt vaste zwemmer Edwin van den Berg. "Je eet wat meer en drinkt misschien ook wat vaker een glaasje wijn. Dus ik had er wel weer zin in, en het is nog nuttig ook."

Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, is alleen het 50-meter bad geopend. Voor echt recreatief zwemmen is het volgens Alkmaar Sport nog te vroeg. Bovendien bevat het zwemwater bijna twee keer de normale concentratie chloor en wordt er extra schoongemaakt. Verder mogen bezoekers niet douchen en alleen bij hele hoge nood naar het toilet. Uiteraard moeten ze ook afstand houden. Om daarvoor te zorgen is er éénrichtingsverkeer ingesteld bij het zwemmen en is het verboden om in te halen.

Ook badjuf Mandy De Decker is blij dat ze weer aan de slag mocht. Volgens haar houden de zwemmers zich goed aan de regels. "Gelukkig hebben we goed uitgestippeld waar de mensen mogen lopen en zwemmen en dat gaat vooralsnog prima. Ik hoef niet veel op mijn fluitje te blazen", vertelt ze lachend.

Voorlopig zijn er in de Hoornse Vaart alleen zwemactiviteiten waarbij afstand kan worden gehouden. Denk aan baantjes zwemmen, zwangerschapszwemmen en aquafitness. Ook zijn de zwemlessen voor kinderen weer opgestart.

Zwemmer Barry Veerman deert het niet. Na twee kilometer zwemmen is hij moe maar voldaan. "Het was weer even wennen na negen weken, maar zwemmen blijft voor mij een uitlaatklep."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl