Alkmaar Centraal


Veel bewoners in de Alkmaarse wijk Cranenbroek maken zich grote zorgen over de veiligheid van het aangrenzende deel van de Westerweg, aldus VVD Alkmaar. "Eerder hebben zij tevergeefs contact gezocht met de gemeente. De desbetreffende ambtenaar gaf destijds aan dat er geen doden zijn gevallen". Maar zo vindt de fractie, de weg moet veilig zijn en ook als veilig worden ervaren.

Een petitie was opgezet om de Westerweg van de Prinses Julianalaan tot de Fritz Conijnlaan veiliger te maken, met name voor schoolgaande fietsers. De Fritz Conijnlaan zelf vormt, samen met de aangrenzende (brom-) fietstunnel onder het spoor, een belangrijke verbindingsroute tussen de Westerweg en De Hoef. Veel weggebruikers zouden onjuist gebruikmaken van de oversteekpunten, met gevaarlijk situaties tot gevolg. De petitie kreeg vanuit 245 huishoudens steun.

VVD Alkmaar vraagt of het college om met de Werkgroep Veilig Verkeer Westerweg in overleg te gaan om de weg zo veilig mogelijk te maken, en daarbij ook het Murmellius en Fabritius College, Veilig Verkeer Nederland en eventuele andere organisaties een bijdrage te laten doen. De fractie oppert de aanleg van een of twee verhoogde oversteekplaatsen en vraagt om de gemeenteraad op de hoogte te houden over eventuele onderzoeken en oplossingen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl